Wij maken ons eigenaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt!
“Dit zijn kwetsbare mensen die Zorgkarakter graag aan een baan wil helpen. wij willen dit omdat iedereen recht heeft op een kans om zich te ontwikkelen en bij te dragen aan de maatschappij, vooral de meest kwetsbare individuen die vaak vergeten worden. Het is hartverscheurend om te zien hoe mensen met obstakels, zoals beperkte werkcapaciteit of andere uitdagingen, buiten de boot vallen en niet dezelfde kansen krijgen. Door hen te helpen aan een baan, geven wij ze niet alleen de kans om te werken, maar ook de mogelijkheid om hun leven te verbeteren, hun zelfvertrouwen op te bouwen en iets bij te dragen aan hun gemeenschap. Voor Zorgkarakter is elke succesvolle plaatsing meer dan alleen een job; het is een stap richting een beter leven voor deze kwetsbare mensen en een manier om de samenleving inclusiever en rechtvaardiger te maken. Wij willen hierin een onderscheid maken door deze mensen letterlijk naar een baan te helpen en niet via allerlei vage uitzendconstructies te werken waarbij ons verdienmodel op 1 staat!” Wij zijn tijdens gesprekken met organisaties transparant over onze tarieven.
Hiernaast staat in het kort beschreven hoe de werkwijze is.
Wanneer u als werkgever een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst neemt, kunt u mogelijk aanspraak maken op loonkostensubsidie (LKS). Als werkgever betaalt u dan
alleen voor iemands ‘loonwaarde’. De loonwaarde is de daadwerkelijke arbeidsproductiviteit (uitgedrukt in een percentage) van het werk dat een medewerker kan verrichten
Het loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die een of meer werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen.
Het lage-inkomensvoordeel (LIV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon.
Wanneer het UWV heeft vastgesteld dat een medewerker intensieve begeleiding nodig heeft op een werkplek wordt in samenwerking met de gemeente een beschut werk indicatie afgegeven. Een werkgever die een medewerker met een beschut werk indicatie in dienst neemt ontvangt naast loonkostensubsidie ook begeleidingsvergoeding beschut werk.
Begeleidingsvergoeding Beschut Werk
De begeleidingsvergoeding beschut werk is voor 2024 vastgesteld op €10.757 per jaar per beschutte plek, op basis van 31 uur per week. Bij een arbeidsovereenkomst met minder uren dan 31 uur per week wordt de begeleidingsvergoeding beschut werk naar rato berekend.
Met de begeleidingsvergoeding beschut werk dient werkgever de intensieve begeleiding die de medewerker nodig heeft in te zetten. Hoe werkgever dit doet bepaalt werkgever zelf. Dit kan zijn door een jobcoach in te zetten, of de begeleider op de werkplek een zogeheten “Harrie” training te laten volgen. Werkgever verantwoord naar de gemeente op welke wijze de begeleidingsvergoeding beschut werk is besteed aan de begeleiding van de medewerker.
De begeleidingsvergoeding beschut werk wordt verstrekt zolang de medewerker een beschut werk indicatie heeft. Indien uit een loonwaardemeting blijkt dat de loonwaarde van de medewerker dusdanig is gestegen (naar boven 50%), wordt de beschut werk indicatie omgezet naar een garantiebaan. Hiermee komt de begeleidingsvergoeding beschut werk te vervallen en maakt werkgever nog aanspraak op loonkostensubsidie zolang de loonwaarde onder 100% ligt.