Zorg karakter

Training geweldloos communiceren

Geweldloos Communiceren maakt je bewust over wat er in je omgaat en wat er achter het soms moeilijke of pijnlijke gedrag van anderen schuil gaat. Hierdoor ben je in staat te begrijpen vanuit welke intentie je zelf vertrekt en de ander handelt. Verbinden met die intentie levert harmonie en verbinding op.

Geweldloos communiceren is cruciaal voor uw team

Bij Zorg karakter geloven wij in teamontwikkeling op basis van geweldloos communiceren. Onze trainers hebben jarenlange ervaring met zeer complexe vraagstukken zoals vastgelopen teams, onderlinge wrijving, wantrouwen richting elkaar en dergelijke onderwerpen. In de praktijk wordt er vaak ‘geluisterd’ naar onderlinge problemen en dan ‘snel’ een compromis gemaakt. Vaak degene die het hardst schreeuwt. Vanuit geweldloze communicatie gezien gaan wij de diepgang in en kijken welke intentie en behoefte hierachter schuilt.

Onze trainers zijn in staat om ‘harde’ woorden, oordelen en dergelijke te vertalen naar de drijfveren. Hiermee creëren zij diepgang en gaan verder dan een oppervlakkige training.

1

Training

In de Geweldloze Communicatie training maken we kennis met de vier basisprincipes: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. We leren ze vervolgens toe te passen in communicatie met onszelf en anderen. De training levert de volgende resultaten op:

  • Zelfmededogen: ontdekken wat er leeft onder je oordelen en daar met zachtheid naar leren kijken;
  • Innerlijke rust en balans: ervaren dat je lichaam en geest in ontspanning zijn;
  • Compassie voor anderen: begrip leren hebben voor de intenties van de ander;
  • Verbinding met de ander: jezelf zuiver uitdrukken en de ander kunnen verstaan;
  • Voortgang en progressie: verantwoordelijkheid leren nemen voor wat jij nodig hebt;
2

Maatwerkoplossingen

Geen enkele organisatie is hetzelfde, daarom biedt Zorg karakter op maat gemaakte trajecten aan op basis van de methodiek geweldloos communiceren. We luisteren naar uw specifieke behoeften en vinden met elkaar een traject wat aansluit op uw  organisatiecultuur en doelstellingen.

3

Personeel serieus nemen

Als u kiest voor een training geweldloos communiceren  dan neemt u uw personeel serieus! Wij geloven dat uw team een persoonlijke ontwikkeling gaat doormaken. Zij gaan  zoeken naar de verbinding en verdieping in de relatie met anderen.

Ontvang vacatures direct in je mailbox